• Slideshow1.png
  • Slideshow2.png
  • Slideshow3.png
Gerincjoga     
KOMPLEX GERINCTRÉNING
 
 
A huzamosabb idejű ülés, a rögzült helytelen tartásminták, a mozgásszegény életmód együttesen megteremtik a feltételét a mozgásrendszeri problémák kialakulásának. Ahhoz, hogy mindennek elejét vegyük, illetve kiújulását megelőzzük, valamint a velük járulékosan fellépő stresszt megtanuljuk kezelni és egy kis tudatosságot is sikerüljön csempészni a mindennapokba, célzott gyakorlatok szükségesek.
A mozgásrendszeri problémák megelőzésében és kezelésében oly mértékű szemléletváltozás történ, amelyek már nem lokális kezelésekben, hanem globális szemlélettel, az ember egészét tekintve fordulnak a jelentkező tünetek és a megelőzés felé. A Komplex Gerinctréning éppen ezen gyakorlatokból tevődik össze, és a megelőzésben tud neked segíteni.
Egy csipetnyi összefoglaló mit miért gyakorolunk:
 
 
1. Fascia edzés a teljesség igénye nélkül:
- Testkép javítása
- Mozgásterjedelem javítás (feszes fascia az ízületek mozgásterjedelmének csökkenéséhez vezet)
- Az izom hatékonyságának javítása (az izom "burkának" - izompólya - lazításával) hatékonyabbá válik az izommunka
 
2. NMPT - Természetes Mozgásminta Tréning:
- Tartásminta korrekciója
- Meggyengült izmok erősítése, rövidült izmok nyújtása
- A rossz struktúrává zsugorodott lágy részekkel és az idegrendszerbe beidegződött hibás minta korrekcióján együtt dolgozik
Az NMPT letisztult egyszerű gyakorlatrendszerében dolgozunk, amely precizitást és nagy odafigyelést igényel
( az NMPT- ről bővebben: ITT tudsz olvasni).
 
Az gyakorlatok pontos elsajátítása megkíván egy betanulási időt, mivel pontos, odafigyelő gyakorlat irányítással és manuális korrekcióval segítjük a gyakorlatok megértését és helyes kivitelezését.
 
3. A jóga csodálatos gyakorlatai kihagyhatatlanok az órából:
 
- Légzőgyakorlatok:
Légzésünk ugyan olyan minta, mint a mozgásmintánk vagy járásunk mintázata. Testünk oxigénnel való ellátása mellett rész vesz helyes testtartásunk kialakításában, mozgásmintánk megtartásában. Alapesetben légzésünk könnyed hangtalan és feszültségmentes. Amint e könnyed harmónia megborul, a légzésminta torzul, ez fizikális és lelki állapotunkra is kihat, de fordítva is, fizikális és lelki állapotunk a légzésünkre visszahat. Megfelelő technikája lényeges a stressz oldásában.
 
a. természetes légzés megfigyelése
 
b. légzés testre gyakorolt hatásának megfigyelése
c. stresszoldó légzés elsajátítása
 
- Meditáció:
Az elmében zajló folyamatok a testre is hatnak, így a rohanó gondolatok a mozgásban teljesen tükröződnek. A meditáció elvezet a belső csendesség kialakításahoz (a gondolatok elengedése), amely mindegy híd, amin áthaladva magunk mögött tudjuk hagyni a külvilágot, megtanuljuk az elme lecsendesítését. Könnyebb az óra gyakorlatain a figyelmet önmagunkon tartani, megérezni a test aktuális állapotát, a gyakorlat testre gyakorolt hatásait.
 
- Testgyakorlatok:
E területről a testtartás, a testtudatosság fejlesztésének segítése céljából kerülnek gyakorlatok az órába.
Előfordul, hogy egy - egy gyakorlat teljes egészében megjelenik az órán, másoknak pedig csak egyes elemei.
 
- Relaxáció:
Megpihenni, elengedni mindent és hagyni a testet a jóleső ellazulásba süllyedni van úgy, hogy nem is olyan könnyű, hiszen a rohanás, az elménket érő rengeteg információ, a tennivalók végeláthatatlannak tűnő sora, mind mind feszültséget és nyugtalanságot eredményez, amely testünkben is megmutatkozik. Éppen ezért fontos megtanulnunk az elengedést. Relaxált állapotban nem csak a test lazul el, hanem az idegrendszer is töltődik.
 
Az óra kis csoportos (max. 7-8 fő) a megfelelő minőségi gyakorlást segítve.
A felsorolt technikák alkalmazása az aktuális csoport fizikai és mentális
állapotának a figyelembevételével történik!
 
A Komplex Gerinctréning a mozgásrendszeri problémák megelőzésben
illetve ismételt megjelenésének elkerülésében tud segíteni!
 

SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMED A KÖVETKEZŐKRE:

 
- Akut/fennálló mozgásszervi probléma esetén a megfelelő szakember felkeresése szükséges!
- A tartós eredmény eléréséhez az egyén aktív részvétele elengedhetetlen (rendszeres gyakrolás, de akár életmód váltás is szükséges lehet!)
 
 
 
KezdoHathaJoga

Mini Blog

A jóga és az önismeret!

A jóga és az önismeret elválaszthatatlanok egymástól. Attól a pillanattól kezdve, hogy a jógaszőnyegre lépünk a gyakorlatok révén információkat kapunk önmagunkról. Az izmaink, ízületeink, te...
 
A teljes cikk...

A légzés megfigyelése

Belégzés és kilégzés, egy folytonos szüntelen áramlás. Befogadás­-elengedés, elfogadás-adás, feszültség-ellazulás. Ellentétek, ugyanakkor kölcsönösen létrehozzák, kiegyenlítik egymást....
 
A teljes cikk...

A meditációs ülés kialakítása

Ha a talajon való ülés esetleg nem megoldható, egy szék is alkalmas erre a célra. Ez esetben a következőkre érdemes odafigyelni: A szék támlájának ne dőlj neki. A hátadat tartsd egyenesen és a m...
 
A teljes cikk...

Tadászana/Hegyállás

Az alábbiakban a jóga egyik alapgyakorlatának kivitelezését olvashatod. Ezen gyakorlat tendenciái nagyon sok gyakorlatban visszaköszönnek, éppen ezért helyes kivitelezése jó alap az érintett gyakor...
 
A teljes cikk...

A jelen pillanat

A jógaszőnyegen gyakorolva látjuk igazán, hogy mennyi az az idő, amit a figyelmünkkel a jelen pillanatban történő eseményeknek szentelünk. A jóga gyakorlása során egyre éberebbé válunk, és ebb...
 
A teljes cikk...

bks iyengari

KEZDŐ HATHA JÓGAÓRA

Kezdő jógázóként még nehézséget okozhat a gyakorlatok elsajátítása, a légzés és a mozgás összehangolása, az önmagunkra figyelés elsajátítása. A kezdeti zökkenők lassanként elsimulnak, mire mind erre ráeszmélsz addigra már nem is egy lépést tettél meg a jóga útján. A kezdő jógaóra többek között ehhez nyújt segítséget, El tud sajátítani mindazt a technikát, amely segít engedni a hétköznapi forgatag minden zsongását,amelyeket a mindennapjaidban tudsz alkalmazni pl. a stressz oldására,az ellazulásra.
Bővebben ...

Térkép

Hírlevél

Iratkozz fel hírleveleinkre!

Kapcsolat

Palotai Tünde
M: +36-30-491-2832
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
CSOPORTOS ÓRÁK
 
Komplex Gerinctrénning
 
Kezdő Hatha Jóga
 
EGYÉNI ÓRA
Koplex Gerinctréning
Jóga
  
Helyszín:
Királymajor Privát Praxis Magánrendelő
1212 Széchenyi út 92/b
 
MINDEN ÓRA A FENNÁLLÓ JÁRVÁNY HELYZET MIATT BIZONYTALAN IDEIG SZÜNETEL!
 
UJ 1LOGO
 
Kapcsolodó oldal: Chinmaya.hu
Megtalálsz a facebookon is!
 
 Nézz be a ChinMaya Yoga Facebook oldalára is!