• Slideshow1.png
  • Slideshow2.png
  • Slideshow3.png
Gerincjoga     
NMPT - Természetes Mozgásminta Tréning
 
2020 FEBRUÁRTÓL AZ ÓRA MEGVÁLTOZIK!
KOMPLEX GERINCTRÉNING ÓRA VÁLTJA FEL
 
A huzamosabb idejű ülés, a rögzült helytelen tartásminták, a mozgásszegény életmód együttesen megteremtik a feltételét a mozgásrendszeri problémák kialakulásának. Ahhoz hogy mindennek elejét vegyük, illetve kiújulását megelőzzük, valamint a velük járulékosan fellépő stresszt megtanuljuk kezelni és egy kis tudatosságot is sikerüljön csempészni a mindennapokba, célzott gyakorlatok szükségesek.
Az NMPT - Gerinctréning célja, hogy a gyakorlatai segítséget tudjanak adni a fentebb leírtakra.
Egy csipetnyi összefoglaló mit miért gyakorolunk:
Az óra elei rövid meditáció célja, hogy megtanuljuk elengedni a hétköznapok pörgő ritmusát, hogy megtanuljuk az elmében megjelenő gondolatokat elcsendesíteni, általa pedig a jelen pillanatban időzést fejleszteni, és így a gyakorlásra szánt időt teljes egészében önmagunkkal tudjuk tölteni.
Az NMPT letisztult egyszerű gyakorlatrendszerében dolgozunk, amely precizitást és nagy odafigyelést igényel, mivel gyakorlatai a rossz strukturává zsugorodott lágy részekkel és az idegrendszerbe beidegződőtt hibás minta korrekcióján együtt dolgozik, a helyes mozgásminta kialakításán ( az NMPT- ről bővebben: ITT tudsz olvasni). Az óra elsődlegesen erre épül!
 
Amennyiben a csoport aktuális fizikai és mentális állapota lehetővé teszi további gyakorlatokat is végzünk, amelyek a jóga és a gyógytorna területéről kerülnek az órába.További támogatást nyújtva a mozgásrendszernek, az ízületek mozgásterjedelmének növelésére, izmok erősítésére és rugalmasságának fejlesztésére, a testtudatosság fejlesztésére.
Végezetül relaxációval zárul az óra. Lehunyt szemmel pihenünk és vezetett relaxáción keresztül ellazítjuk a test egészét.
 
Az óra rövid vázlata:
1. Elcsendesedést (lényegében egy rövid idejű meditáció)
2.NMPT gyakorlatok
(sorrendben itt következhetnek, a csoport aktuális fizikai és mentális állapotához igazodva jóga és gyógytorna gyakorlatok)
4. Relaxáció (ellazulás, megpihenés)
 
Az NMPT gyakorlatok pontos elsajátítása megkíván egy betanulási időt, mivel pontos, odafigyelő gyakorlatirányításssal és manuális korrekcióval segítjük a gyakorlatok megértését és helyes kivitelezését.
 
 
KezdoHathaJoga

Mini Blog

A jóga és az önismeret!

A jóga és az önismeret elválaszthatatlanok egymástól. Attól a pillanattól kezdve, hogy a jógaszőnyegre lépünk a gyakorlatok révén információkat kapunk önmagunkról. Az izmaink, ízületeink, te...
 
A teljes cikk...

A légzés megfigyelése

Belégzés és kilégzés, egy folytonos szüntelen áramlás. Befogadás­-elengedés, elfogadás-adás, feszültség-ellazulás. Ellentétek, ugyanakkor kölcsönösen létrehozzák, kiegyenlítik egymást....
 
A teljes cikk...

A meditációs ülés kialakítása

Ha a talajon való ülés esetleg nem megoldható, egy szék is alkalmas erre a célra. Ez esetben a következőkre érdemes odafigyelni: A szék támlájának ne dőlj neki. A hátadat tartsd egyenesen és a m...
 
A teljes cikk...

Tadászana/Hegyállás

Az alábbiakban a jóga egyik alapgyakorlatának kivitelezését olvashatod. Ezen gyakorlat tendenciái nagyon sok gyakorlatban visszaköszönnek, éppen ezért helyes kivitelezése jó alap az érintett gyakor...
 
A teljes cikk...

A jelen pillanat

A jógaszőnyegen gyakorolva látjuk igazán, hogy mennyi az az idő, amit a figyelmünkkel a jelen pillanatban történő eseményeknek szentelünk. A jóga gyakorlása során egyre éberebbé válunk, és ebb...
 
A teljes cikk...

bks iyengari

KEZDŐ HATHA JÓGAÓRA

Kezdő jógázóként még nehézséget okozhat a gyakorlatok elsajátítása, a légzés és a mozgás összehangolása, az önmagunkra figyelés elsajátítása. A kezdeti zökkenők lassanként elsimulnak, mire mind erre ráeszmélsz addigra már nem is egy lépést tettél meg a jóga útján. A kezdő jógaóra többek között ehhez nyújt segítséget, El tud sajátítani mindazt a technikát, amely segít engedni a hétköznapi forgatag minden zsongását,amelyeket a mindennapjaidban tudsz alkalmazni pl. a stressz oldására,az ellazulásra.
Bővebben ...

Térkép

Hírlevél

Iratkozz fel hírleveleinkre!

Kapcsolat

Palotai Tünde
M: +36-30-491-2832
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
CSOPORTOS ÓRÁK
 
NMPT - Természetes Mozgásminta Tréning
 
Kezdő Hatha Jóga
 
EGYÉNI ÓRA
NMPT - Természetes Mozgásminta Tréning
  
Helyszín:
KIRÁLYMAJOR KLINIKA
1212 Széchenyi út 92/b
 
NMPT
 
 
Kapcsolodó oldal: Chinmaya.hu
Megtalálsz a facebookon is!
 
 Nézz be a ChinMaya Yoga Facebook oldalára is!